Dia 2

 11-10-2022

Les setmanes que venen tindrem xerrades de persones exteriors del centre, ens venen exposar un problema en concret que es produeix en el món, d'aquesta manera nosaltres podrem identificar i reflexionar sobre aquests. La finalitat és poder desenvolupar la nostra idea final amb coneixements.

Avui ens ha vingut el Fons Menorquí de Cooperació, on hem començat amb un vídeo.

S'observa com un vaixell rescaten immigrants, on ells mateixos parlen de les situacions que pateixen, els motius pel qual abandonen a la seva família, la seva terra, la seva cultura, creences... Molts d'ells a causa de la inseguretat que tenen en el seu propi país, la manca de feina, els desastres, guerres, maltractes, el canvi climàtic... Però sempre per una raó poderosa.

La persona que ens ha vingut a fer l'explicació domina el tema i realment intenta que les persones ens adonem de la realitat, obrint la ment.

Ens ha sorprès la quantitat de diners que s'inverteixen per intentar que els immigrants no passin les fronteres. Inclús que els mateixos policies els retornin.

Així mateix, el pactes que tenen diferents parts del món, com el Marroc i Espanya.

Finalment, ens ha fet reflexionar, pensem que podem aprofitar aquest gran problema simplement amb difondre la realitat sobre la immigració i que realment son persones que tenen una necessitat i volen una vida digna, amb estabilitat, com tots nosaltres.







Comentarios

Entradas populares de este blog

Dia 32

Dia 15

Dia 18